fbpx

PRIČAJMO O ČETKICAMA! CRYSTAL NAILS SAVJETI O ODRŽAVANJU ČETKICA

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Poprilično smo sigurni da znate da su četkice među najbitnijim alatima u bilo kom setu za nokte. S obzirom na to da četkice imaju vrlo bitnu ulogu u vašem uspjehu, njihovo pravilno održavanje ne bi trebalo da zaostane. Kao što to biva u većini slučajeva u životu, ni četkice ne traju vječno i treba ih s vremena na vrijeme mijenjati. Međutim, sa pravim mjerama održavanja , možete znatno produžiti njihovo trajanje, što će vam uštedjeti velike sume novca i pomoći u izgradnji poslovanja. Štaviše, uredne i dobro održavane četkice mogu biti kruna vašeg salona kao dokaz da ste precizna osoba, ali i da su klijenti u dobrim rukama.

Sada ćemo detaljnije pogledati specifičnosti čišćenja četkica. Četkice za oblikovanje gela uvijek trebate čistiti sa peškirom i uvijek ih morate čuvati sa poklopcem. Čuvajte ih dalje od sunčeve, UV i LED svjetlosti. Koristite različite četkice za prozirne, obojene i materijale sa šljokicama. Četkice koje koristite za obojene i sedefaste materijale, trebate očistiti sa Brush Cleaner tečnošću.

Takođe savjetujemo da sa istom tečnošću očistite četkice za ukrašavanje, poklopite ih i čuvajte dalje od sunčeve, UV i LED svjetlosti.

Što se tiče četkica za akril, morate ih odmah očistiti nakon upotrebe iako nije potrebno da ih odmah potopite u sapunicu ili neku drugu tečnost. Znajući njihovu cijenu, četkice sa prirodnom dlakom zahtijevaju dodatnu brigu i pažnju, ako ih ostavite dugo u vodi, oštetićete ih. Poslije čišćenja, detaljno ih obrišite i vratite u ambalažu sa poklopcem. Isto vrijedi i za akvarel četkice.

Nakon završetka oblikovanja akrila, potopite akrilne četkice u vodu (upotrebljena tečnost je jednokratna jer može da sadrži šljokice, pigmente i ostatke materijala) i obrišite temeljno obje strane. Uradite isto i sa akrilnim nail art četkicama i odložite ih tako da je vrh četkice okrenut ka dole, a ne ka gore.

Držite četkice u držaču četkica, poželjno silikonskom jer se lakše čisti i uvijek vam je na dohvat ruke.